onsdag 24. april 2013

Pastasaus med linser


Linser inneholder mye proteiner og øker ikke blodsukkeret. Spiser man en liten skive grovbrød, et knekkebrød eller andre kornprodukter til samme måltid, er linser en fullgod erstatning for kjøtt. Linser har også et høyt innhold av jern, og inneholder i tillegg kalsium, folinsyre og magnesium.
  • 2 gulrøtter i små biter
  • 1 løk, hakket
  • 3 fedd hvitløk, hakket
-Ha litt vann i en kjele, og tilsett ovennevnte. La surre noen minutter, til det blir mørt.

Tilsett:
  • 2 ss grønnsaksbuljongpulver
  • 3 kartonger hakkede tomater
  • Gurkemeie
  • Pepper
  • Basilikum
  • Oregano
  • 1/2 ts Steviosa naturlig søtning (kan droppes)
  • 1 ss soltørket tomat
  • 3 økologiske oliven (ta ut stenene)
Mos med stavmikser og tilsett en kartong røde linser. 
La småkoke ca 10 minutter :-)

Ha gjerne på litt havsalt og kvernepepper ved servering.

Tilbehør: glutenfrie pastaskruer, salat og oliven!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar