fredag 18. januar 2013

Intervju om veganisme


Å være veganer er ikke lenger en ukonvensjonell livsstil, blant annet på grunn av filmer som "Forks Over Knives". Nå kommer "Forks Over Knives - De utvidede intervjuer," med enda mer bevis som støtter eliminering av dyre-basert og bearbeidet mat for å opprettholde helse.

Fra Metro.us:


Vi spurte en av filmens eksperter, Cornell University ernæringsmessige forsker T. Colin Campbell, Ph.D., noen spørsmål:


Hvorfor er en vegansk diett sunnere enn et ikke-vegansk kosthold?


Jeg bruker ikke selv ordet veganer. Veganere kan spise bearbeidet mat så lenge det ikke inneholder animalske elementer. Jeg kaller det en hel mat(whole food), plante-basert diett.

I mine studier er bevisene overveldende positive. På bare to uker, har vi funnet at kolesterol nivåer senkes kraftig og smerter forsvinner. Mange endringer. Det handler ikke bare om å forebygge sykdom, men også behandling av sykdom.


Men er ikke animalsk protein nødvendig for helse og overlevelse?


Folk har trodd det i lang tid. I en whole food, plantebasert diett får vi alt proteinet vi trenger og på et ideelt nivå, om lag 10 prosent av vårt kaloriinntak. Det er nok. Men animalsk protein tar det opp til om lag 70 til 80 prosent. Tidlige studier har funnet at animalsk protein speeder opp veksten, derfor ble det kalt høykvalitetsprotein. Men det speeder også opp veksten av kreftceller. Planteprotein er tregere.



Hvis du ønsker å bytte til denne dietten, er det da noen bittesmå justeringer du kan gjøre med en gang?


Eliminere meieriprodukter. Bevis som ble funnet i 1925 viser at proteinet i meieriprodukter, kasein, skyver opp kolesterolnivået. Meieriprotein er et mer fremtredende problem enn animalsk fett.



Du har sagt at lettmelk er verre enn helmelk. Det virker bakvendt.


På 1940-tallet og 50-tallet, ble melkefett anses å være det skyldige, og folk ble bedt om å bytte til lav-fett. Men i lavfett-melk, øker proteinnivået. Så begynte folk å spise mer protein, noe som gjør problemet verre.




Du har sagt at noen sykdommer umiddelbart helbredes når du eliminerer animalske produkter. Hvordan skjer det?


Kroppen prøver alltid å gjenopprette helsen. Når en whole food, plante-basert diett er satt igang, justerer det raskt i retning av helse. Så lenge det ikke er permanent skade fra sykdom, kan riktig mat reversere sykdom.


Les hele intervjuet HER

Se Forks over Knives HER

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar