fredag 5. april 2013

Gurkemeie

Gurkemeie blir tradisjonelt svært mye brukt i indiske retter. Krydderet har  mange helsefordeler. En av grunnene til at vesten begynte å undersøke gurkemeie var den lave forekomsten av visse kreftyper i India. Studier viser at gurkemeie både kan forebygge og hindre spredning av flere typer kreft. Ved å motvirke dannelsen av blodkar i kreftsvulster vil gurkemeie også kunne hindre at svulsten vokser.


Turmeric/ gurkemeie har høye nivåer av vitamin C, B1, B2, B3, kalsium, kalium og sink. I tillegg er noen av antioksidantene man finner i gurkemeie spesielt potente. En av årsakene til de store helseeffektene i krydderet skyldes innholdet av antioksidantet curcumin, som fungerer på mange måter som betennelsesdempende medisiner. De spesielle antioksidantene viser seg å være 5-8 ganger sterkere enn vitamin E og vitamin C.


Les mer HER og HER

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar