Når vi får i oss for mye syredannende mat er vi mer mottagelig for sykdommer.
(Det er blant annet en kjent oppfatning at kreftceller trives meget godt i et surt miljø)
(Det er blant annet en kjent oppfatning at kreftceller trives meget godt i et surt miljø)
Syreholdig mat:
- kaffe
- kjøtt
- bearbeidede matvarer
- sukker
- fet mat
- meieriprodukter
- tobakk
- alkohol
- egg
- mais
- hvetemel
- polert ris
- poteter uten skall
Basisk mat:
- Nesten alle grønnsaker
- og frukt
- urter
- urte-te
Vi trenger litt syreholdig mat også, men ikke så mye. Ideelt sett bør syre-base forholdet være 20-30% syre og 80-70% base.
Selv om man ikke skulle tro det, så er sitron basisk når det kommer i kroppen vår. Den inneholder nemlig mineralene magnesium, kalium og kalsium. En lur ting er å starte dagen med et glass lunkent vann med sitron i, en liten stund før man spiser frokost. Det kan være lurt å bruke sugerør, for å skåne tann-emaljen.
Les mer om sitron HER
Selv om man ikke skulle tro det, så er sitron basisk når det kommer i kroppen vår. Den inneholder nemlig mineralene magnesium, kalium og kalsium. En lur ting er å starte dagen med et glass lunkent vann med sitron i, en liten stund før man spiser frokost. Det kan være lurt å bruke sugerør, for å skåne tann-emaljen.
Les mer om sitron HER
HER kan du lese mer
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar