onsdag 19. desember 2012

pH-balanse = viktige saker!!

Når vi får i oss for mye syredannende mat er vi mer mottagelig for sykdommer.
(Det er blant annet en kjent oppfatning at kreftceller trives meget godt i et surt miljø) 
Syreholdig mat:
  • kaffe
  • kjøtt
  • bearbeidede matvarer
  • sukker
  • fet mat
  • meieriprodukter
  • tobakk
  • alkohol
  • egg
  • mais
  • hvetemel
  • polert ris
  • poteter uten skall
Basisk mat:
  • Nesten alle grønnsaker
  •  og frukt
  • urter
  • urte-te
Vi trenger litt syreholdig mat også, men ikke så mye. Ideelt sett bør syre-base forholdet være 20-30% syre og 80-70% base.

Selv om man ikke skulle tro det, så er sitron basisk når det kommer i kroppen vår. Den inneholder nemlig mineralene magnesium, kalium og kalsium. En lur ting er å starte dagen med et glass lunkent vann med sitron i, en liten stund før man spiser frokost. Det kan være lurt å bruke sugerør, for å skåne tann-emaljen. 

Les mer om sitron HER

HER kan du lese mer

HER er en tabell over matvarer

HER kan du se en videosnutt


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar